Skvělý fotograf Jindřich Štreit v originální talkshow Davida Hrbka

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Neděle, 25.9.2016

Hostem pravidelné talkshow v nové sezóně bude v pondělí renomovaný fotograf Jindřich Štreit. Pořad doprovází také výstava autorových dosud nevystavených fotografií v Muzeu moderního umění. V průběhu večera zahraje stálý host pořadu, kapela  Loco Poco. Ptát se bude jako vždy David Hrbek. Pondělní talkshow je součástí Dnů židovské kultury

Jeden z nejvýznamnějších českých fotografů Jindřich Štreit slaví v září sedmdesátiny. Při této příležitosti je v Muzeu umění Olomouc až do 30. října k vidění výstava nazvaná (Ne)známé fotografie 1978–1989. Představí více než dvě stě fotografií. Zhruba polovina z nich dosud nebyla publikovaná. Výstavu doprovází stejnojmenná kniha.

Štreitovy fotografie jsou ve sbírkách Muzea moderního umění v New Yorku, Victoria & Albert Museum v Londýně, Národní galerie umění ve Washingtonu, Muzea fotografie v Tokiu a dalších věhlasných institucí. Tvorbu představil na více než 1 200 samostatných výstavách a zúčastnil se celé řady skupinových výstav doma i v zahraničí. Přesto se ještě najdou fotografie, které nebyly dosud publikované. Ty tvoří první část výstavy.

Druhá část výstavy pak představuje specifický výběr z nejznámějších Štreitových snímků. Specifický proto, že se jedná o dvacetimetrový pás černého papíru hustě pokrytého celkem 176 fotografiemi z cyklu Vesnice je svět z období 1978 až 1988. Obří role byla téměř třicet let schovaná ve Štreitově fotokomoře.

Divadlo hudby Olomouc, 26. 9. 2016, 19,00, vstupné 100 Kč

Autor: 
(red)