Srpen 1968 stále čitelný. Znáte podobná místa v Olomouci?

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Úterý, 2.9.2014

Výzva Jděte domů ve svérázné kombinaci latinky a azbuky, adorace jmen hlavních představitelů Pražského jara, snaha argumentovat výroky modly komunistického učení či víra v jiné vznešené pravdy, takový býval obsah nápisů, kterými lidé v srpnu 1968 i v Olomouci "vítali" sovětské okupanty. Za pozornost stojí, že po dvou desítkách let normalizace i po čtvrt století demokratického režimu je řada těchto vzkazů ještě dne docela dobře čitelná. Kdo za bolševika procházel ulicí I.P.Pavlova do fakultní nemocnice, musel mít tehdy pocit jistého spiklenectví a disentu - zdejší nápisy Pravda Vítězí, Dubček a podobné byly čitelné bez problémů. Přečíst je lze na domech, které zatím neprošly zateplením, i dnes. U jména Dubček je navíc patrné, že se někdo snaží tento nápis udržovat v dobrém stavu. 

Znáte podobná místa ve vašem okolí? Napište nám nebo pošlete své snímky na adresu olomoucky.rej@seznam.cz.  

Fotogalerie: 
Autor: 
(mb)

Komentáře

buy lipitor 40mg <a href="https://lipiws.top/">atorvastatin 40mg without prescription</a> lipitor 40mg generic