Volby do sněmovny začnou zítra. Policie ohlídá volební místnosti a jejich okolí

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Čtvrtek, 19.10.2017

V souvislosti  s nadcházejícími volbami do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, které proběhnou v pátek 20. října a v sobotu 21. října je připraveno policisty Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje bezpečnostní opatření k zajištění nerušeného průběhu voleb.

Před jejich začátkem i po celou dobu voleb budou policisté monitorovat okolí volebních místností. Policisté budou rovněž úzce spolupracovat s jednotlivými volebními komisemi, a to za účelem přijetí nezbytných opatření k odstranění nežádoucích jevů, které by mohly narušit důstojný průběh voleb. Spolupráce s volebními komisemi bude pokračovat i po uzavření volebních místností s cílem předejít případným komplikacím při sčítání či převozu volebních výsledků. Policejní hlídky se budou v rámci výkonu služby pohybovat zejména v místech, kde by mohlo dojít k narušení veřejného pořádku a v okolí volebních místností.

"V rámci bezpečnostního opatření budou policisté provádět také preventivní činnost zaměřenou na předcházení páchání protiprávního jednání," dodala mluvčí Policie ČR Jitka Dolejšová.

Víte, kdy a kde volit? 

Pokud se chystáte jít v pátek či v sobotu volit, a nevíte kam, zde si snadno najdete podle svého trvalého bydliště tu správnou volební místnost https://www.olomouc.eu/volby/volebni-mistnosti. Hlasování bude probíhat v pátek 20. října od 14 do 22 hodin a v sobotu 21. října od 8 do 14 hodin.

 

Autor: 
(red)