Ohně a sklo. Fotbaloví fanoušci se vyřádili u Vodních kasáren a Terezské brány

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pátek, 20.10.2017

Velké policejní manévry si vyžádalo čtvrteční večerní utkání Evropské ligy mezi celky FC Zlín a FC Kodaň, které se odehrávalo na Andrově stadionu. Fanoušci Kodaně měli už předem avizovaný sraz ve Vodních kasárnách na třídě Svobody, kolem sedmnácté hodiny tudy procházela i skupina fanoušků ze Zlína. Právě zde tedy došlo k narušení veřejného pořádku. U Terezské brány se fanoušci střetli, vzduchem létaly petardy a sklenice. Podle policie ale nakonec nebyl nikdo zadržen. 

"Díky profesionálnímu a bleskurychlému zákroku policistů, kteří ihned dorazili na místo, nedošlo k větším škodám na majetku, ani k ohrožení zdraví," uvedl mluvčí policie Libor Hejtman. K dalšímu incidentu došlo na stejném místě před 19. hodinou. Prozatím neznámý pachatel z davu fanoušků hodil sklenici od piva, která dopadlo na odstavené osobní auto. Půllitr autu rozbil čelní sklo a promáčkl střechu. Majiteli auta tak pachatel způsobil předběžnou škodu ve výši 15 tisíc korun. Podezřelá osoba dosud nebyla zjištěna. Pachateli za trestný čin poškození cizí věci hrozí odnětí svobody až na jeden rok. Uvedenými událostmi se nadále zabývají olomoučtí policisté.

Utkání se účastnilo 6 a půl tisíce fanoušků, z toho 360 přicestovalo do Olomouce z Dánska. V průběhu bezpečnostního opatření nebyla zajištěna či zadržena žádná osoba.

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)