Opilý řidič se projel po chodníku, rozbil rozvaděč a zaparkoval v plotu

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Úterý, 21.11.2017

Není úplně standardní mít dvě promile v krvi už v poledne. Pokud si ale s takovou dávkou alkoholu rovnou sednete za volant, hrozí velký malér. V případě třiatřicetiletého řidiče to dopadlo "jen" zničeným autem, poškozeným plotem, zdemolovaným elektrickým rozvaděčem a uraženou plynovou přípojkou. Na chodníku, po kterém se opilec projel, naštěstí zrovna nikdo nebyl. 

V pondělí 20. listopadu krátce po půl jedné odpoledne vyrážela policie k dopravní nehodě v ulici Hvězdné údolí ve Šternberku. Z prvotního policejního šetření vyplývá, že 33letý řidič osobního vozidla Opel Meria, který jel ve směru z centra města na Dolní Žleb, z prozatím přesně nezjištěných příčin přejel do protisměru a poté vlevo mimo komunikaci. Následně přejel chodník, souběžný s komunikací a poté narazil do oplocení před domem, skříňky plynové přípojky, plechové popelnice a navíc najel do síťového rozvaděče pro rozvod komunikačních sítí, který zcela zdemoloval.

Strážníci Městské policie Šternberk provedli u řidiče orientační dechovou zkoušku a naměřili mu 1,9‰ alkoholu v dechu. Celou věc předali přivolaným policistům. Při nehodě nedošlo ke zranění osob a nedošlo ani k úniku plynu, což bylo potvrzeno na místo přivolaným odpovědným pracovníkem plynárenské společnosti. Řidič navíc při kontrole policistům nepředložil řidičský průkaz. Neměl ho u sebe.

Předběžně byla celková škoda odhadnuta na více než 97 tisíc korun. Policisté řidiči další jízdu zakázali. Nyní je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu, v případě prokázání viny a odsouzení, hrozí až tři roky za mřížemi, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. 

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)