Na sídlišti řádil zloděj aut: dvě ukradl, třetí zkoušel, ale nebyl úspěšný

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Středa, 13.12.2017

Noc z pondělí na úterý 12. prosince byla velmi riziková pro majitele aut Škoda Octavia. Dvě tato auta byla na jednom z olomouckých sídlišť ukradena, třetí jen poškozeno, protože se zloději nepovedlo s autem odjet.

Z trestných činů neoprávněné užívání cizí věci dílem dokonaným a dílem ve stadiu pokusu a trestného činu poškození cizí věci je podezřelý zatím neznámý pachatel, který v noci na 12. 12. odcizil vůz Škoda Octavia, zaparkovaný v ulici Heyrovského v Olomouci a dále se pokusil se odcizit i vozidlo Škoda Octavia, které bylo zaparkované v ulici Trnkova. V prvním z vozidel se nacházel i notebook. V druhém z "navštívených" vozidel zloděj poškodil spínací skříňku, s autem se mu však nakonec nepodařilo odjet. Odcizil z njě tedy aspoň navigační modul GPS. Škoda je v tuto chvíli odhadována na téměř 219 tisíc korun. Policisté po odcizeném vozidle i pachateli pátrají. V případě jeho zjištění mu za uvedené trestné činy hrozí až dva roky za mřížemi.

Z trestného činu neoprávněné užívání cizí věci je podezřelý také neznámý pachatel, který během stejné noci na 12. prosince ukradl další vůz Škoda Octavia, který byl zaparkované v ulici Voskovcova v Olomouci, části Nové sady. Ve vozidle se nacházely také doklady k jeho provozu. Škoda je v tuto chvíli odhadována na 170 tisíc korun. V případě zjištění pachatele mu hrozí až dva roky za mřížemi.

Ve všech třech případech se jednalo o vozidla rok výroby 2010, tzv. dvojková řada, diesel. Policisté na objasnění všech případů usilovně pracují a prověřují všechny získané informace a poznatky. Zda spolu tyto případy souvisí, ukáže až následující prověřování.

Policie radí, jak snížit riziko krádeže auta

  • parkujte, pokud možno na osvětleném místě v blízkosti obydlí,
  • využívejte hlídaných parkovišť či garáží,
  • vždy řádně uzamkněte všechny zámky vozidla, i když se jedná o sebe kratší dobu jeho opuštění,
  • pokud je to možné, využijte instalace mechanických zábranných prostředků (např. zařízení na zablokování a uzamčení řadícího táhla apod.) a instalace imobilizérů a autoalarmů.

Ilustrační foto: Rudolf Stricker

Autor: 
(red)

Komentáře

buy atorvastatin 10mg generic <a href="https://lipiws.top/">atorvastatin order</a> atorvastatin 40mg usa