Na Masarykově třídě srazil řidič chodce. Ten byl ovšem silně opilý

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 18.12.2017

Obvykle to bývá při takových nehodách jasné - policie naměří alkohol v krvi řidiči a ten je v maléru. Jenže co když to je naopak? V Olomouci se v neděli večer odehrála dopravní nehoda, při které to bylo přesně opačně. Auto srazilo silně podnapilého chodce. 

Dotyčný střet, k němuž došlo v neděli 17. prosince krátce před půl šestou večer, se stal na Masarykově třídě v Olomouci. Z dosavadního policejního šetření vyplývá, že k nehodě došlo v okamžiku, kdy vůz Renault Espace, který řídil 39letý řidič, jel od ulice Jeremenkovy směrem k Žižkovu náměstí a ve směru z levé strany přecházel vozovku, mimo přechod pro chodce, 55letý chodec. Při srážce byl tento chodec zraněn.

Alkohol byl u řidiče vyloučen orientační dechovou zkouškou. Chodci policisté orientační dechovou zkouškou naměřili 2,51promile alkoholu v dechu. Při nehodě došlo také ke hmotné škodě na vozidle, která byla  předběžně odhadnuta na 15 000 korun. V této souvislosti byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti, na který trestní zákoník stanoví, mimo jiné, trest odnětí svobody až na čtyři léta. Na jakékoliv závěry je ovšem brzy, protože podle policie jsou přesné příčiny nehody, její okolnosti a souvislosti, a hlavně míra zavinění, zatím v šetření. Mimochodem, chodci sice nikdo alkohol v krvi vyčítat nemůže, pokud ale vstupuje do vozovky, je i on účastníkem silničního provozu a musí se chovat bezpečně, tedy tak, aby neohrozil sebe ani ostatní na silnici. 

Ilustrační foto: policie.cz


Komentáře

buy lipitor 20mg online <a href="https://lipiws.top/">atorvastatin cost</a> lipitor 80mg canada