Na Boží hod v Holici hořela výrobna bioplynu. Hasiči požár včas zvládli uhasit

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 25.12.2017

Velký požár na Boží hod vánoční se odehrál v Olomouci Holici. Naštěstí se vše obešlo bez zranění a skončilo jen hmotnými škodami.

Požár, který vypukl 25. prosince odpoledne, si vyžádal pomoc čtyř jednotek hasičů Olomouckého kraje. Jednalo se o požár technologie bioplynové výrobny energie v Olomouci místní části Holice, přesněji v ulici Šlechtitelů. Oznámení o zahoření převzala linka tísňového volání od ostrahy objektu s popisem viditelných plamenů v prostorech s technologií. Stejnou informaci i díky elektronické požární signalizace přijali vlastnící prostřednictvím sms brány. Operační středisko k místu ihned vyslalo z centrální požární stanice osádky dvou cisternových vozidel, doplněné o vozidlo výškové techniky. Z řad dobrovolných jednotek k pomoci zamířily jednotky místních částí Holice, Černovír a Chválkovice. 

Hasiči se po příjezdu museli dostat do uzamčených prostor, a zde pak v zakouřených místnostech nalezli ohnisko požáru. Ukázalo se, že zde hoří uniklý olej s největší pravděpodobností po technické závadě a následnému rozšíření na vybavení a další elektrotechnickou část. Zasahujícím jednotkám se velmi rychle podařilo požár lokalizovat a poté prostory přirozeně odvětraly. V závěru zajistili hasiči důkladnou kontrolu pomocí termokamery a v místa vykazující větší teploty navíc opětovně ochladili. 

Majitel prozatím nevyčíslil přesnou výši škod, dle prvotních poznatků hovořil o částce v řádu stovek tisíc korun. Jaká je příčina vzniku požáru, zatím známo není, aktuálně se tím bude zabývat hasičský vyšetřovatel. S největší pravděpodobností lze ale vyloučit úmysl či nedbalost jiných osob, zřejmě bude na vině technická závada či porucha technologie. Vše se obešlo bez zranění a i díky včasnému zalarmování jednotek IZS můžeme hovořit o uchránění hodnot v řádech miliónů korun.

Foto: HZS

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

order lipitor 10mg for sale <a href="https://lipiws.top/">order lipitor 40mg online cheap</a> brand atorvastatin 20mg