Kouř se valil celým domem! Hasiči ale zvládli požár v kotelně uhasit, než se rozšířil

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Sobota, 6.1.2018

Požár, který vypukl v kotelně rodinného domu ve Štěpánově, zaměstnal dnes ráno čtyři jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů z Olomouckého kraje. Z domu se na více místech valil kouř a byly vidět i plameny. Oznámení o požáru předala tísňové lince 112 obyvatelka domu. 

Operační  středisko k místu ihned vyslalo profesionální jednotky požárních stanice Šternberk a Litovel za posílení dobrovolnými hasiči z Bohuňovic a místní Štěpánov. Hasiči po několika minutách lokalizovali zahoření v prostorech kotelny a dalších skladovacích prostor. K rozšíření do obytné části domu naštěstí nedošlo, nicméně celý dům byl ihned výrazně zakouřen. Majitel se pokoušel z počátku zabránit hoření a při své snaze se nadýchal nebezpečných zplodin a skončil v péči zdravotníků ZZS Olomouckého kraje.

Jednotky postupně z požářiště vynosily zničené vybavení a dohasily menší ohniska, po ochladnutí a odvětrání s využitím přetlakové ventilace provedly důkladnou kontrolu termokamerou.

Přesnou příčinu vzniku požáru aktuálně vyšetřuje společně hasičský a policejní vyšetřovatel, pracuje se s více variantami možného vzniku, nicméně lze vyloučit cizí zavinění. Odhad výše škod hovoří o částce v řádech statisíců korun.

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

lipitor 20mg usa <a href="https://lipiws.top/">lipitor 20mg usa</a> atorvastatin 80mg usa