Večerní drama: požár a hustý dým v domě, kde bylo uvězněno na dvacet osob

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Neděle, 28.1.2018

Požár bytového domu a v něm uvěznění lidé, to je noční můra nejen pro ty, kteří se zabývají bezpečností. Právě takový případ se odehrál v sobotu večer.

Velmi náročný zásah mají za sebou čtyři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů na Přerovsku. Krátce před osmnáctou hodinou bylo operační středisko HZS Olomouckého kraje informováno o vážné situace při požáru zřejmě ve sklepení objektu s více byty v Horní Moštěnice. Následná upřesnění hovořila o více než dvaceti osobách uvězněných v hustě zakouřených chodbách bytového domu. 

K požáru ihned vyrazila profesionální jednotka požární stanice Přerov a drážní hasiči za posílení dobrovolnými jednotkami Horní Moštěnice a Přerov. Hasiči na místě pomocí vyváděcích masek z prostor zasažených požárem zachránili celkem třináct osob včetně několika dětí. Některým se podařilo dostat samostatně do bezpečí, shodou okolností v sousedním podobném domě bydlí dobrovolní hasiči, které alarmoval svolávací systém a také ihned zahájili prvotní pomoci.

K požáru dorazilo také několik posádek zdravotníků. Hasiči ještě před jejich příjezdem poskytnuli postiženým předlékařskou pomoc, následnou kontrolou postupně prošli všichni evakuovaní. Do nemocnice muselo být odvezeno šest lidí.

Po prohlídce domu bylo jasné, že požár vznikl v jedné ze sklepních místností a následně se rozšířil částečně do sklepní uličky. Důležité bylo, že při požáru byly velmi rychle a hustě zakouřeny společné prostory, schodiště a další chodby. Co stojí za příčinou vzniku požáru je aktuálně v šetření, ve zmiňované místnosti hořelo několik pneumatik i vysoce hořlavých látek, sprejů a podobně včetně skladovaného vybavení. Majitel prozatím škodu nevyčíslil.

Foto a video: HZS Olomouckého kraje

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

lipitor 20mg cheap <a href="https://lipiws.top/">cheap atorvastatin 80mg</a> atorvastatin 20mg drug