Blázen? Řidič kamionu kličkoval po dálnici, v krvi měl skoro tři promile alkoholu

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 5.2.2018

Šokující chování předvedl  v sobotu řidič kamionu, který upoutal pozornost ostatních šoférů a posléze i policie svým kličkováním po dálnici D1 nedaleko Olomouce. Cizinci, který vážně ohrožoval ostatní řidiče na dálnici, teď hrozí vězení. 

Policisté na základě oznámení vyrazili v sobotu po 13 hodině na dálnici D1 zkontrolovat podezřele kličkujícího řidiče nákladního auta s mezinárodní poznávací značkou. Policisté po chvíli podezřelého dostihli, zastavili a vyzvali k předložení dokladů a k podrobení se orientační dechové zkoušce na alkohol. Devětačtyřicetiletý cizinec se orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu podrobnil a ta měla pozitivní výsledky. Policisty překvapila hned první naměřená hodnota u řidiče profesionála, která ukázala hodnotu 2,39 ‰ alkoholu v dechu. Druhá orientační dechová zkouška vykázala hodnotu 2,26 ‰ alkoholu v dechu a třetí hodnotu 2,43 ‰ alkoholu v dechu. Řidič to ale nehodlal vzdát a začal drze vysvětlovat, že za nic nemůže, protože alkohol v krvi má jen kvůli lékům na cukrovku. "Řidič žádal odběr krve. Ve zdravotnickém zařízení se tedy podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve. Následně byl umístěn k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici v Olomouci. Po vystřízlivění byl řidič zadržen a umístěn do policejní cely. Dnešní výsledky rozboru krve potvrdily, že cizinec řídil pod vlivem alkoholu s hodnotou 2,81 ‰ alkoholu v krvi," uvedl v pondělí policejní mluvčí Libor Hejtman.

Řidič je nyní podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. Ve věci je vedeno zkrácené přípravné řízení.

Ilustrační foto: Policie ČR

Autor: 
(red)

Komentáře

order lipitor 40mg pill <a href="https://lipiws.top/">buy lipitor generic</a> lipitor 10mg for sale