Autobus s lidmi řídil silně opilý řidič. Na žádost cestujících nakonec radši zastavil

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Úterý, 27.2.2018

Hodně zaskočení byli pasažéři na pravidelné autobusové lince, která jela v pátek o půl sedmé večer ze Zvole k Lukavici na Zábřežsku. Lidem v autobusu se zdálo dost podezřelé chování řidiče, takže nakonec zavolali policii a přiměli šoféra, aby raději zastavil. Ukázalo se, že podezření cestujících nebylo vůbec plané - řidič byl opravdu silně pod vlivem alkoholu.

Podle prvotního šetření policistů mělo do autobusu ve Zvoli nastoupit osm cestujících. Ti však krátce poté, co se řidič s autobusem rozjel, pojali podezření, že řídí opilý, a tak zalarmovali policii. Zároveň řidiče požádali, aby zastavil, protože už s ním dál cestovat nechtěli. Žádosti cestujících řidič vyhověl. Ještě v téže obci jízdu ukončil a společně se třemi cestujícími na místě vyčkal příjezdu hlídky policie. Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku, která podezření cestujících potvrdila. Přístrojem Dräger mu byla naměřena hodnota 2,78 ‰ alkoholu v dechu. Opakovaná zkouška ukázala hodnotu lehce přes 2,5 ‰ promile. Třetí dechové zkoušce se řidič odmítl podrobit. "S naměřenými hodnotami nesouhlasil a žádal lékařské vyšetření spojené s odběrem žilní krve. Ve zdravotnickém zařízení však s odběrem krve nesouhlasil," uvedla mluvčí Policie ČR Jiřina Vybíhalová. Policisté řidiče zadrželi a po provedeném lékařském vyšetření skončil v policejní cele. Za takové jednání muži v případě prokázání viny a odsouzení hrozí až tříletý trest odnětí svobody, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. Kriminalisté už 48letého řidiče obvinili ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

V této souvislosti policisté žádají cestující, kteří z místa události odešli ještě před příjezdem policistů, případně další svědky, kteří mají jakýkoliv poznatek, který by mohl přispět k řádnému objasnění všech okolností šetřené věci, aby policisty kontaktovali na bezplatné lince 158 nebo na nejbližší policejní služebně.

Foto zastávky ve Zvole: google streetview

Autor: 
(red)

Komentáře

atorvastatin 20mg tablet <a href="https://lipiws.top/">brand lipitor</a> buy lipitor 40mg for sale