V olomouckých autobusech řádí kapesní zloději, dávejte si na ně pozor!

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Středa, 21.3.2018

Dvě velmi nepříjemné krádeže zaznamenaly v posledních dnech ženy, cestující v olomouckých autobusech. Jedna z nich přišla o peněženku, druhá o hodně drahý mobilní telefon. 

Velký pozor na své věci si nejspíš bude příště dávat 21letá žena, která se v sobotu odpoledne přepravovala autobusem v Olomouci. Dosud neznámý zloděj využil během jízdy nepozornosti mladé ženy a z kabelky, kterou měla zavěšenou na rameni, jí odcizil mobilní telefon Apple iPhone. Ženě tím v důsledku jeho jednání vznikla škoda ve výši přes 30 tisíc korun.

Škodu přesahující částku 4 tisíce korun způsobil dosud neznámý zloděj 41leté ženě, která v úterý po druhé hodině odpolední využila k přepravě autobus městské hromadné dopravy v Olomouci. Pachatel jí v nestřeženém okamžiku z uzavřené kabelky, zavěšené na rameni, odcizil peněženku s finanční hotovostí, osobními doklady a platební kartou. Ještě před tím, než si poškozená stihla platební kartu zablokovat, se navíc pachateli podařilo učinit dva neoprávněné výběry z bankomatu. "Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu krádež a z přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V případě dopadení a prokázání viny pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta, zákaz činnosti nebo propadnutí věci," uvedla policejní mluvčí Lenka Vanková.

Policie v souvislosti s oběma krádežemi v autobusech připomíná cestujícím, aby měli své věci neustále pod kontrolou a při jízdě městskou hromadnou dopravou dodržovali několik následujících rad:

1. Nenoste u sebe větší finanční hotovost.

2. Tašky či batohy, kde máte peníze nebo jiné cennosti nenoste na zádech, kam nevidíte.

3. Kabelky přes rameno mějte vždy uzavřené a pod kontrolou, využívejte různá zapínání a zdrhovadla.

4. Peněženku a jiné cennosti nenechávejte navrchu tašek či kabelek.

5. Pokud nosíte peníze a kreditní kartu mimo zavazadlo, ukládejte je do vnitřních kapes ošacení, nikoliv do zadních kapes kalhot.

Ilustrační foto: DPMO

Autor: 
(red)

Komentáře

lipitor 10mg brand <a href="https://lipiws.top/">order atorvastatin 80mg sale</a> atorvastatin 80mg brand