S nožem v ruce hrozil manželce zabitím. Teď má zákaz vstupu domů

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Středa, 28.3.2018

Nebezpečně agresivní a násilné chování muže vůči manželce řešili tento týden olomoučtí kriminalisté. Výsledkem je, že zvolili takzvané vykázání a dotyčný se tak nesmí doma ani ukázat.

Vykázaným je  devětatřicetiletý muž, který měl v pondělí v nočních hodinách v jednom z bytů na Olomoucku po předchozí slovní rozepři a urážkách a s nožem v ruce vyhrožovat své o 4 roky starší manželce zabitím. Ženě se podařilo z bytu utéct.

Přivolaní policisté provedli u útočníka orientační dechovou zkoušku a naměřili mu 1,6 promile alkoholu v dechu. Následně byl na základě lékařského vyšetření umístěn na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Na základě důkladného prověření všech skutečností a podkladů využili policisté svého oprávnění a muže na dobu 10 dnů vykázali ze společného obydlí, jakož i i bezprostředního okolí společného obydlí. Jeho pondělní jednání prověřují samostatně, jako podezření ze spáchání trestného činu nebezpečné vyhrožování, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na tři roky. Veškeré okolnosti a souvislosti prověřují.

V letošním roce se jedná již o pátý případ vykázání, který realizovali policisté územního odboru Olomouc.

Ilustrační foto: Policie ČR

Autor: 
(red)