Bezdomovec utloukl svého kolegu. Nezvládl výčitky svědomí a šel se přiznat

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Čtvrtek, 29.3.2018

Vražda se odehrála ve čtvrtek 22. března v dosud přesně nezjištěných odpoledních či nočních hodinách. Ke zločinu došlo v zahrádkářské kolonii v Holické ulici v Olomouci, aktéry byli dva 49letí muži, oba toho času bez domova. 

Vše se mělo odehrát tak, že mezi těmito dvěma muži vypukl při společném popíjení spor. Po požití většího množství alkoholu jeden z mužů druhého napadl a tloukl ho kovovou trubkou. Poté si opilý útočník šel lehnout do obytného přívěsu a usnul. Ráno po probuzení u přívěsu nalezl svého známého bez známek života. V panice se rozhodl mrtvé tělo ukrýt tak, aby nebylo vidět.

Uběhlo jen pár dní a výčitky svědomí dohnaly muže k doznání. V pondělí 26. března v ulicích města Olomouce potkal svého známého, který pracuje v jedné charitativní organizaci. S celou věcí se mu svěřil a požádal ho, aby věc oznámil na policii. Poté na místě počkal do příjezdu policistů, kterým se k celé věci přiznal a označil jim místo činu i trubku, kterou kamaráda ubil. Tam bylo také tělo nalezeno.

Ve středu byl muž obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu vražda, za který mu hrozí trest odnětí svobody v délce trvání od 10 do 18 let. Obviněný je stíhán vazebně.

Ilustrační foto: www.policie.cz

Autor: 
(red)