Řidič byl opilý. Při tragické nehodě zemřely dvě děti, další bylo zraněno

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Středa, 4.4.2018

Tragickou nehodu, která šokovala nejen Olomoučany ve čtvrtek před velikonočními svátky, teď intenzivně vyšetřuje policie. V souvislosti s ní teď policisté obvinili osmatatřicetiletého řidiče jednoho z aut pro trestné činy usmrcení z nedbalosti a ohrožení pod vlivem návykové látky. Řidič, který je z trestných činů obviněn, řídil pod vlivem alkoholu. Potvrdila to dechová zkouška. Muž je nyní ve vazbě. Podle informací, které zveřejnila MFDNes, byl dotyčný již v minulosti za řízení v opilosti trestán. 

Za zmíněné trestné činy hrozí obviněnému v případě prokázání viny a odsouzení trest odnětí svobody až na deset let. "Kriminalisté na objasnění této tragické nehody důkladně pracují. K objasnění příčin a okolností nehody a jejího průběhu budou vyžádány znalecké posudky, jejichž vypracování může trvat v řádu několika týdnů či měsíců," uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková. "Vzhledem k tomu, že vyšetřování této tragické  a velmi citlivé nehody je na samotném počátku, a také s ohledem na věk zemřelých a probíhající úkony trestního řízení, nebudeme sdělovat žádné bližší informace."

K tragické nehodě došlo ve čtvrtek 29. března v ulici Šlechitelů ve směru z Holice na Nové Sady. Srazila se zde čtyři vozidla a při nehodě zemřely dvě děti, další tři lidé, jeden nezletilý a dva dospělí byli zraněni a hospitalizováni v nemocnici. 

Ilustrační foto: Policie ČR a policie.cz

Autor: 
(red)