Motorkáři bourají, pro dva z nich musela teď přiletět i letecká záchranka

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Neděle, 8.4.2018

Jen co se oteplilo, vyrazili na silnice motorkáři a bohužel hned od začátku se stávají aktéry vážných dopravních nehod. Ty končí většinou pro motorkáře podstatně hůř než pro řidiče v autech. O víkendu musela pro dva z nich přiletět i letecká záchranka. 

V pátek se odehrála vážná nehoda u Bohuňovic. Policie, dvě jednotky hasičů a letecká zdravotnická záchranná služba musely zasahovat u střetu osobního vozidla s motocyklistou. Hasiči po svém příjezdu asistovali letecké záchranné službě při ošetřování zraněného motorkáře. Pomáhali také při nutných bezpečnostních opatřeních, vypomohli při řízení dopravní situace a odklonu vozidel. Po skončení dokumentace provedli zasypání uniklých provozních kapalin a asistovali také při naložení k odvozu poškozeného motocyklu. Vážně zraněný mladý muž byl poté transportován posádkou zdravotníků LZS k navazující péči do Fakultní nemocnice v Olomouci.

U dvou těžkých nehod podobného charakteru zasahovali hasiči, záchranka a policisté bohužel i v sobotu.  

Krátce po patnácté hodině vyjela jednotka profesionální požární stanice ze Šternberka k nehodě motocyklisty. Ten se svým strojem narazil do svodidel a způsobil si tržnou ránu na dolní končetině. Hasiči asistovali přivolané letecké záchranné službě a poté provedli nutná bezpečnostní opatření s úklidem komunikace.

U druhé dopravní nehody po střetu osobního vozidla s motocyklem u Unčovic na Olomoucku zasahovala jednotka požární stanice Olomouc a dobrovolní hasiči ze Senice na Hané. Hasiči asistovali posádce zdravotníků ZZS OK a poté provedli úklid po dopravní nehodě. Na místě nehody nezvykle zasahovala jednotka z Olomouce. Stávající jednotka profesionální požární stanice z Litovle v tu chvíli pomáhala likvidovat rozsáhlý lesní požár u Nové Hradečné. Z důvodu zajištění dojezdu jednotky pro případnou podobnou pomoc byla do Litovle na stanici jako záložní jednotka vyslána právě jednotka z Olomouce.

 

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)