Mrtvý byl zabalen jako balík. Policie nezná jeho identitu, mohl to být cizinec

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Čtvrtek, 3.5.2018

AKTUALIZOVÁNO 15.5.2018 Zabalené tělo mrtvého muže bylo náhodně nalezeno na kraji Olomouce. Policistům dělala od počátku vrásky na čele totožnost nalezeného nebožtíka. Kriminalisté Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje se proto obrátili na veřejnost s žádostí o pomoc při pátrání po totožnosti nalezené mrtvoly muže.

Tělo bylo nalezeno 1. května v Olomouci mezi Holicí a Novými Dvory, položené v trávě u cesty. Bylo přikryté modrou plátěnou textilií. Podle svědků vypadalo jako zabalený balík. Soudní pitva následně potvrdila, že ke smrti došlo vlivem jednání druhé osoby. V současné době probíhá vyšetřování a kriminalisté případ šetří pro podezření z ublížení na zdraví s následkem smrti. Policejní vyšetřovatelé ale nevylučují, že v průběhu šetření může být právní kvalifikace činu ještě změněna.

Mrtvým je muž, běloch evropského typu, ve věku okolo 30 let, výšky 197 cm, s atletickou postavou, krátkými tmavými vlasy. Podle mínění policie by se mohlo jednat i o cizince. Na sobě měl nalezený muž černé tričko s bílým nápisem „MY ENGLISH IS NOT THE YELLOW FROM THE EGG!“, černé sportovní šusťákové kalhoty s třemi světlými proužky (lampasy) po stranách obou nohavic a černou plátěnouz šněrovací obuv vel. 45. 

"Žádáme občany o poskytnutí jakýchkoliv poznatků, které by mohly vést ke ztotožnění mrtvoly muže. Dále žádáme veřejnost, která si všimla „modrého balíku“, aby neprodleně kontaktovala nejbližší policejní služebnu nebo linku 158," uvedl mluvčí policie Libor Hejtman. 

"Děkujeme veřejnosti a médiím za pomoc při pátrání po totožnosti nalezeného mrtvého muže v Olomouci, kterého se podařilo ztotožnit. Jednalo se o 41letého muže z Ukrajiny. Krajští kriminalisté na případu intenzivně pracují," řekl k posunu v případu Libor Hejtman.

Foto: Policie ČR

 

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)