Dramatická nehoda: srazil se osobní vůz a náklaďák se sanitkou, zraněn byl i pacient

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Úterý, 15.5.2018

Vážná dopravní nehoda se stala dnes ráno u Chomoutova. Srazila se při ní tři vozidla, jedno osobní, jedno nákladní a sanitka. Při havárii byli zraněni dva lidé, zasahovat musela i letecká záchranka.

Podle policejních informací mělo osobní vozidlo, které jelo ve směru od Pňovic, dostat smyk a následkem toho se srazilo s protijedoucím nákladním vozidlem, které převáželo makadam. Nákladní auto po nárazu přejelo do protisměru, kde se bohužel střetlo ještě se sanitním vozem Dopravní zdravotní služby. Při nehodě došlo ke zranění dvou osob – řidiče osobního vozidla a jednoho z převážených pacientů. Alkohol byl jak u řidiče nákladního vozidla, tak i řidiče dodávkového vozidla vyloučen orientačními dechovými zkouškami. U řidiče osobního vozidla nemohla být s ohledem na rozsah jeho zranění provedena dechová zkouška, alkohol v krvi tedy budou zjišťovat až v nemocnici.

Na místo vyjeli kromě policistů a záchranky i profesionální hasiči z Olomouce a dobrovolní hasiči z Olomouce, Chomoutova a Bohuňovic. Ti zajistili vyproštění řidiče, zaklíněného uvnitř osobního vozidla. Na místě zasahoval i vrtulník letecké záchranné služby.

Dopravu na místě nehody řídili policisté. Přesné příčiny vážné havárie policie teprve zjišťuje.

Foto: HZS

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)