Noční požár v devátém patře hotelu vyděsil hosty a vynutil si evakuaci 150 lidí

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Neděle, 20.5.2018

AKTUALIZOVÁNO Mezi půlnocí a jednou hodinou ráno vypukl v hotelovém pokoji v devátém patře hotelu u hlavního nádraží požár. Na místo muselo vyrazit celkem osm jednotek hasičů, z hotelových pokojů bylo ještě před jejich příjezdem evakuováno na 150 lidí. Naštěstí se nikomu nic nestalo. Viníkem dramatické situace je nejspíš jeden z hotelových hostů. . 

Hlášení o požáru dostali hasiči několik minut před jednou hodinou ranní. Operační středisko ihned k místu vyslalo jednotky v II. stupni požárního poplachu. K místu tak z řad profesionálních a dobrovolných hasičů vyrazilo osm jednotek. Podle pozdějšího upřesnění došlo k zahoření na jednom z pokojů menšího rozsahu. 

"Ještě před příjezdem jednotek proběhla evakuace zhruba 150 osob. Požár byl likvidován pomocí automatického hasebního systému a také za využití ručního hasící přístroje jednoho z ubytovaných. Hasiči provedli průzkum v podlaží po požáru, prostory nebyly nijak výrazně zakouřeny. Po celkové kontrole a vyloučení možných skrytých ohnisek jednotky zahájil odčerpání vody z chodeb poté co zde účinně zafungovalo automatické hašení," popsal situaci mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Celá tato dramatická situace se obešla bez zranění, ubytované osoby po vyzvání disciplinovaně opustily své pokoje a po dobu nezbytně nutnou zůstaly v recepční hale objektu. Pokoje po zasažení požárem či následnou indispozicí byly hotelovým hostům kompenzovány náhradním ubytováním.

"Příčiny vzniku požáru zjišťovali na místě policisté v součinnosti s vyšetřovatelem Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje. Veškeré okolnosti případu jsou předmětem dalšího šetření, přesná právní kvalifikace skutku doposud nebyla stanovena," uvedla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová. Přesně nebyla zatím stanovena ani výše škody. 
.

Foto: HZS/ Zdeněk Hošák

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

lipitor 10mg uk <a href="https://lipiws.top/">order lipitor 20mg online cheap</a> order atorvastatin 80mg