Pozor na "výhodné" nabídky. Zájemkyně o auto přišla o dva a půl tisíce euro

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Úterý, 25.9.2018

Začátkem září letošního roku nabízela neznámá osoba prostřednictvím jednoho z internetových portálů na prodej osobní motorové vozidlo Škoda Octavia Combi ze zahraničí za cenu 2500 euro. Na tuto zdánlivě výhodnou nabídku zareagovala dcera 60leté zájemkyně z Olomoucka, která se na základě emailové komunikace s prodávajícím dohodla na koupi vozidla. Přepravu vozidla měla zprostředkovat přepravní společnost, sídlící v jednom z evropských států.

Tato společnost následně emailovou komunikací doručila 60leté zájemkyni platební údaje. Ta zaslala na účet prodejce požadovanou částku 2 500 euro, v přepočtu 66 550 korun. Po dokončení převodu finančních prostředků mělo být předmětné vozidlo ihned expedováno a doručeno kupující. To se však nestalo a poškozená paní následně zjistila, že inzerát ani webové stránky přepravní společnost již neexistují, a prodejce již nejde dohledat a kontaktovat. Paní tak neobdržela ani vozidlo, a ani jí nebyly vráceny peníze.

Policisté v dané věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvod, na který trestní zákoník stanoví, mimo jiné, trest odnětí svobody až na pět let.

Ilustrační foto: autopes.cz

Autor: 
(red)

Komentáře

order lipitor 40mg online <a href="https://lipiws.top/">lipitor 20mg over the counter</a> atorvastatin 80mg sale