Tragédie: v Nemilanech při nočním požáru chatky zemřel člověk

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Středa, 10.10.2018

AKTUALIZOVÁNO Tragické následky měl požár chatky v olomoucké městské části Nemilany. Při požáru zemřel člověk. Olomouckému REJi poskytl svědectví muž, který jako první začal požár hasit a zavolal i hasiče. Především jemu patří dík za rychlé zvládnutí požáru. 

"Přijel jsem na konečnou na lince číslo 17 v Nemilanech, kde ke mě přiběhl muž, zřejmě bezdomovec, že mu hoří chatka. Zavolal jsem hasiče a dispečera, vzal hasicí přístroje a rozhodl se jít alespoň nějak pomoci," uvedl muž, který pracuje jako řidič linkového autobusu DPMO. "Na místě jsem potkal druhého pana, který říkal, že uvnitř někdo je. Uhasil jsem alespoň přístup dvěma desetikilogramovými hasicími přístroji, druhý pan se rozběhl směr k chatce, zakopl a upadl u toho místa, kde jsem to uhasil. Já se za ním jen rozběhl a odtáhl jej." Podle zasahujícího řidiče tento muž po příjezdu hasičů zmateně pobíhal kolem. "Po příjezdu PČR si mě hlídka jen zapsala a já šel dojezdit linku, kdy jsem to s dechem nezvládl a nechal se na popud dispečerky vystřídat a odvést do fakultní nemocnice." Tolik svědectví prvního, kdo se pokusil požár uhasit. 

Díky jeho telefonátu pak na místo přijely kolem 22. hodiny čtyři jednotky z řad profesionálních a dobrovolných hasičů. Operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje k zásahu vyslalo profesionální jednotku požární stanice Olomouc za posílení hasiči dobrovolných jednotek Olomouc Černovír, Olomouc Chválkovice a Dub nad Moravou. 

Oheň zcela zachvátil objekt o rozměrech zhruba 5x5 metrů, bez jakékoliv možnosti uchránění tohoto majetku. Hasičům se po chvíli podařilo požár alespoň lokalizovat, posléze pokračovali v postupném rozebírání a dohašování menších ohnisek. "Při likvidaci požáru byla nalezena osoba bez známek života, přivolaná posádka ZZS potvrdila úmrtí," uvedl mluvčí HZS Zdeněk Hošák.

Co stojí za příčinou vzniku požáru, rovněž i výše vzniklých škod, je v šetření a bude upřesněno.

Ilustrační foto: HZS Olomouckého kraje

Mobilní foto: svědek požáru 

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

order atorvastatin generic <a href="https://lipiws.top/">lipitor cheap</a> buy atorvastatin generic