Na náměstí Republiky srazilo auto chodkyni, která šla z tramvaje

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Čtvrtek, 15.11.2018

Zvláštní přístup k pravidlům silničního provozu měl zřejmě řidič, který ve středu dopoledne srazil a zranil chodkyni na náměstí Republiky.

Ve středu 14. listopadu, krátce před desátou hodinou dopoledne, jsme přijali oznámení o dopravní nehodě mezi osobním vozidlem a chodkyní na náměstí Republiky v Olomouci. "Podle našich prvotních informací měl jedenapadesátiletý řidič vozu Citroën Xsara vjet do pěší zóny, objíždět tramvajovou soupravu, která stála v zastávce, když v tu chvíli z prostoru před tramvají vyšla 26letá žena," popsala mluvčí Policie ČR Irena Urbánková.

Ta utrpěla zranění, se kterým byla převezena do nemocnice na ošetření. Alkohol byl u obou účastníků vyloučen orientačními dechovými zkouškami. Přesné příčiny nehody, její okolnosti a souvislosti, stejně jako to, co nehodě předcházelo, jsou v šetření. V dané věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti, na který trestní zákoník stanoví, mimo jiné, trest odnětí svobody až na čtyři léta.

Podle pravidel silničního provozu neměl řidič tramvaj vůbec předjíždět. Doslovné znění příslušného paragrafu říká toto: „Za vozidlem hromadné dopravy osob, které zastavilo v obci v zastávce bez nástupního ostrůvku nebo bez nástupiště na zvýšeném tramvajovém pásu, musí řidič jiného vozidla zastavit vozidlo; je-li v zastávce více vozidel hromadné dopravy osob, musí zastavit za druhým z nich. V jízdě smí pokračovat teprve tehdy, neohrozí-li již cestující, kteří nastupují nebo vystupují.“

Ilustrační foto: REJ.cz

Autor: 
(red)