Dvě sražené chodkyně za jeden týden. Třída 17. listopadu je postrachem

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Neděle, 25.11.2018

Neveselou bilanci má tento týden provoz na třídě 17. listopadu. Nejprve byla v pondělí kolem poledne zraněna chodkyně, která přecházela tuto silnici po přechodu u křižovatky s Žižkovým náměstím, v sobotu v noci pak ve stejné ulici o kousek dál auto srazilo další chodkyni. Ve druhém případě ovšem nejen policii překvapilo, kolik alkoholu měla sražená mladá žena v krvi…

V sobotu 24. listopadu krátce po třiadvacáté hodině z prozatím neurčených příčin došlo ke střetu Škody Fabia, která jela ve směru od Žižkova náměstí a za jejímž volantem seděl 18letý řidič, a 19leté chodkyně, která silnici na třídě 17. listopadu přecházela společně s 20letým chodcem. Při nehodě byla chodkyně zraněna. Následně byly u obou účastníků nehody provedeny orientační dechové zkoušky. Zatímco řidič byl „čistý“, u chodkyně policisté naměřili kolem 2‰ alkoholu.

Hmotná škoda na vozidle je v tuto chvíli odhadována na 15 tisíc korun. Přesné příčiny nehody, její okolnosti a souvislosti, stejně jako míra zavinění, zatím policie vyšetřuje.Třída 17. listopadu a křižovatka s Masarykovou třídou a Žižkovým náměstím je poslední dobou postrachem řidičů i chodců. Kvůli uzavřenému mostu u Bristolu je zde mnohem větší provoz než obvykle, a tvoří se kolony, které navíc silně komplikují i početné zástupy chodců, kteří se snaží mezi auty přejít silnici. Vedení města tento týden zadalo znovu úkol najít nějaké lepší řešení provozu v této lokalitě. 

Sobotní nehoda ovšem s touto situací nemá mnoho společného, protože se odehrála v noci, kdy je tu už provoz normální.

Ilustrační foto: google.maps.com

Autor: 
(red)