V Olomouci od brzkého rána hořel průmyslový podnik, zasahují desítky hasičů

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Středa, 19.12.2018

Deset jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů dnes 19. prosince od brzkých ranních hodin bojuje s rozsáhlým požárem skladovacích hal v průmyslovém areálu. Oznámení o požáru v ulici Babíčkova v Olomoucipřevzalo operační středisko HZS Olomouckého kraje krátce před půl druhou ranní. Oznamovatel uvedl, že jde o výrazný oheň v několika halách s uskladněným komerčním materiálem. jednalo se o skladiště firmy Richter a Frenzl. 

Na místo požářiště se postupně sjelo deset hasičských jednotek, rozsah požáru byl předběžně odhadnut na plochu 100 x 30 metrů. Na místě bylo zřízeno několik hasebních úseků, do zásahu byla také zapojena výšková technika. Hasiči po celou dobu zasahující v kritických místech v dýchací technice. Požár se částečně z hal dostal i do prostor prodejny a administrační části. Zásobování vodou je řešeno z několika míst hydrantovou sítí s následnou kyvadlovou dopravou cisternami. Olomouckou profesionální stanici po dobu zásahu zabezpečuje profesionální jednotka z požární stanice v Prostějově.

byť ještě není vše hotovo, už teď je jasné, že důsledkem požáru budou výrazné hmotné škody s odhadem desítek milionu. Co se týká příčiny vzniku, je podle hasičů na její stanovení ještě brzy. Po dohašení a ochladnutí proběhne vyšetřování ve spolupráci s Policii ČR a dalšími expertními složkami z řad HZS ČR.

Při požáru i zásahu hasičů nedošlo k žádnému zranění.

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)