Vánoční požár v Bohuňovicích: hasiči v noci zachraňovali dřevěnou farmu

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Středa, 26.12.2018

Šest hasičských jednotek z Olomouce a Šternberka muselo vyrazit v noci z 25. na 26. prosince k požáru v Bohuňovicích. Profesionálním hasičům přijeli na pomoc i dobrovolní hasiči z Bohuňovic, Trusovic, Dolan a Bělkovic – Lašťan. Důvodem výjezdu byl rozsáhlý požár dvoupodlažní dřevostavby v Bohuňovicích.   

Operační středisko profesionálních hasičů po nahlášení požáru vyslalo na místa profesionální jednotky stanic Šternberk a Olomouc. Posléze byla nasazena i výšková technika a speciál pro doplnění dýchací technikou pro zasahující hasiče. Plameny během chvíle prostoupily celým objektem, vzhledem ke stavebnímu materiálu a již propadajícím se částem stropní konstrukce musel být zásah veden mimo objekt za využití výškové techniky. Jednalo se o velmi náročný zásah s nutností stálého nasazení v dýchací technice. Dokončení zásahu probíhá ještě dnes v dopoledních hodinách.

Jedná se o samostatně stojící budovu, další objekty v blízkosti nebyly požárem ohroženy. V objektu se v době požáru nenacházel žádný člověk, celý zásah se prozatím obešel bez zranění osob. Nájemci v dvoupatrovém domě provozovali líheň drůbeže, předpokládá se úhyn několika slepic. Co je příčinou vzniku požáru je aktuálně v šetření, škody majitel prozatím nevyčíslil.

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)