Kočka v motoru, poník na výletě, kačenky a sloni, a nakonec jeden opilec v kašně

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Sobota, 29.12.2018

Kuriózní problémy a neuvěřitelná oznámení řeší občas nejen Policie ČR, ale i olomoucká městská policie. V následujících řádcích přinášíme průřez rokem 2018 ve zprávách mluvčího Městské policie Olomouc Petra Čunderleho. Některé z následujících případů jsou úsměvné, jiné spíš smutné. Často v nich hrají roli zvířata. Originální jsou ale všechny.

Velmi neobvyklé telefonické oznámení o zvířeti zaklíněném pod autem v ulici Kavaleristů přijalo Operační středisko Městské policie Olomouc už 13. ledna. Oznamovatelka na místě strážníkům ukázala dodávkové vozidlo značky Fiat, kde se pod zadní nápravou nacházela uvízlá mrtvá srna. Přes operační středisko se podařilo kontaktovat řidiče vozidla. Třiadvacetiletý muž hlídce sdělil, že toho dne jel po třetí hodině ranní z Litovle do Olomouce. Po cestě uslyšel ránu, kdy si myslel, že pouze projel nerovností na vozovce. Protože si ničeho nevšiml, vozidlo po příjezdu do Olomouce zaparkoval a z místa odešel.

Areál kynologického cvičiště na ulici Heydukova si, vzhledem ke své velikosti, spletl zřejmě s dostihovou dráhou poník. Ten se zde 30. ledna v odpoledních hodinách volně pohyboval a probíhal. Poníka na místě odchytla strážnice městské policie v době svého volna a následně telefonicky přivolala své kolegy. Po příjezdu na místo se podařilo strážníkům kontaktovat majitele, který uvedl, že se zřejmě zvířeti uvolnila karabina od provazu a poník pak svobodně odešel ze zahrady.

S prosbou o pomoc se 4. června ráno obrátil na Operační středisko Městské policie Olomouc stavbyvedoucí, který oznámil, že v prostorách staveniště na ulici Wolkerova se nachází kachna s mláďaty a je zde obava o jejich bezpečí. Hlídce se na místě, společně s ostatními pracovníky stavby, podařilo zahnat kačky mimo areál stavby směrem k parku. Celá akce tak proběhla bez újmy na zdraví všech zúčastněných.

Nejen místní obyvatele, ale zejména turisty překvapilo to, co mohli 19. června odpoledne spatřit v centru města. Na spanilou cestu napříč městem se za asistence chovatelů a pracovníků cirkusu vydala trojice slonů. Ti se vydali až do samého středu města, kde vzbudili zájem desítek přihlížejících. Po několika minutách slávy a nezbytném posilnění ovocem se vydali zpět směrem k cirkusu. Celá akce se obešla bez větších komplikací

S prosbou o pomoc se 6. července obrátila na strážníky pětadvacetiletá žena. Důvodem byla agresivní kočka, která uvízla v motorovém prostoru vozidla mladé řidičky v ulici Handkeho. Hlídka na místě zjistila, že se oznámení zakládá na pravdě. Vzhledem k tomu, že kočka byla agresivní a bylo obtížné ji z místa dostat, byl přivolán na místo veterinární technik, který zvíře uspal. Po vyproštění z vozidla si technik zvíře převzal a to bylo následně převezeno do odborné veterinární péče

Před druhou hodinou ranní 10. července spatřil pracovník Městského kamerového dohlížecího systému muže, který se koupe v Caesarově kašně, a další osoby jej pozorují. Strážníci po příjezdu na místo zkontrolovali památku, zda nedošlo k jejímu poškození, což se neprokázalo. Kromě skupiny několika osob se na místě také nacházel dotyčný mladík, který se v jednou chvíli potopil pod hladinu v domnění, že ho strážníci nenajdou. Po chvíli však zřejmě pochopil, že plavecké vystoupení se chýlí ke konci a proto vylezl ven. Během řešení celé věci strážníci zjistili, že u kašny se nachází odložený dřevěný trám. Mladík hlídce uvedl, že trám na místo přinesl z Terezské brány, na kterou vylezl a trám vysadil ze zábradlí.

Na muže pohybujícího se na střeše drážního domku na ulici U Botanické zahrady byli 11, září dopoledne upozorněni strážníci Městské policie Olomouc. Hlídka na místě zjistila zmateného muže, který nevěděl, jak se jmenuje. Na sobě měl oblečené jen plavky, které nosil filmový Borat a kolem pasu měl žlutou deku. Dotyčný dále uvedl, že se léčil na psychiatrii v Kroměříži. Na základě této skutečnosti byli na místo přivoláni záchranáři, kteří muže převezli do fakultní nemocnice.

K fyzickému incidentu před domem na ulici V Kotlině byli 13. září po šesté hodině večerní vysláni strážníci Městské policie Olomouc. Po příjezdu na místo hlídku kontaktoval oznamovatel, který uvedl, že na místě zaparkoval své vozidlo u krajnice před jedním z domů. Po chvíli vyšla z domu žena, která muži sdělila, že si přeje, aby vozidlo přeparkoval a nestál před jejím domem. Muž auto odmítl přeparkovat, a jak sám uvedl, měl ženě sprostě vynadat. Následně nato vyšel ze stejného domu muž a ten měl řidiče fyzicky napadnout a to dvěma údery hliníkovou násadou na smeták do oblasti zad. Útočník se k incidentu na místě strážníkům přiznal a dále k celé věci uvedl, že řidič auta po jeho ženě hodil vlašský ořech a také ji tahal za triko. Strážníi pak případ předali správnímu orgánu k dalšímu řešení.

 

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)