Víkend plný ohně a obětavého boje hasičů. Dva z nich se při zásahu zranili

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Neděle, 6.1.2019

Od pátku bojovaly desítky hasičů s rozsáhlým požárem vekého zemědělského objektu plného slámy ve Štarnově. Požár byl oznámen na operační středisko HZS Olomouckého kraje v pátek 4. ledna v podvečer, celou sobotu pak pokračovala jeho likvidace. Při zásahu byli dva hasiči zraněni. 

Hasiči v průběhu noci z pátku na sobotu zřídili několik čerpacích stanovišť v okolních obcích a na požářiště dálkově dopravovali vodu. Také po celou sobotu byly na místě jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů. V sobotu pokračovalo vyvážení hořící a doutnající slámy na volné prostranství, kde ji hasiči dohašovali. Velitel zásahu si na místo vyžádal statika, aby rozhodl o statickém stavu budovy. Po jeho rozhodnutí hasiči přizpůsobili zásah tak, aby vstupovali do objektu maximálně do hloubky 8 metrů. K vyvážení slámy používali tři nakladače, které mají hydraulické ruky. Hasiči se snažili co nejvíce slámy vyskladnit a zbytek, který v objektu zůstal, dohasili uvnitř.

Příčina vzniku požáru zůstává stále v šetření, stejně tak i výše škody, která už byla včera stanovena okolo jednoho milionu korun. Při požáru se lehce zranili dva zasahující hasiči. Místo požáru hasiči hlídali i v neděli. U požáru zasahovali profesionální hasiči a dobrovolníci ze širokého okolí, pro vodu k zásahu se jezdilo až do Šternberka. 

Foto: HZS Olomouckého kraje + Zdeněk Bezloja

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

buy lipitor 40mg <a href="https://lipiws.top/">order lipitor 20mg sale</a> lipitor 10mg cheap