Sedmnáctiletý mladík pobodán v parku. Policie případ šetří, rasový motiv odmítá

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Neděle, 3.2.2019

Vážný incident se odehrál v sobotu 2. února krátce kolem 23. hodiny ve Smetanových sadech. Zraněn zde byl sedmnáctiletý mladík, a to několika bodnými ranami. Napadený je v nemocici. Případ vyšetřuje policie, která v neděli vydala prohlášení, že prvotní informace o rasovém motivu napadení nejsou pravdivé. 

Policejní tísňová linka dostala po jedenácté večer informaci o incidentu, ke kterému mělo dojít ve Smetanových sadech v Olomouci a při kterém měl být zraněný 17letý mladík. "Na případu od přijetí oznámení intenzivně pracuje tým kriminalistů územního odboru Olomouc. Zjišťují a prověřují veškeré okolnosti a souvislosti, vyslýchají svědky," uvedla mluvčí policie Marie Šafářová. Kriminalisté podle ní pracují s několika vyšetřovacími verzemi, včetně vzájemného napadení ve skupině osob. "Dosavadním šetřením se nepotvrdila prvotní informace, že se jedná o napadení ze strany cizího státního příslušníka, muslima, z rasových pohnutek," dodala policejní mluvčí. Přitom právě informace o rasovém pozadí případu se od počátku šířila nejrychleji. .

Mladý muž byl přijat na urgentní péči Fakultní nemocnice Olomouc, podle nedělních informací je jeho stav stabilizovaný. 

Ilustrační foto: pixabay.com
 

Autor: 
(red)