Dvě pošty i jejich zákazníky musela evakuovat policie, anonym hrozil bombou

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 4.3.2019

Ani ne dva týdny po anonymním oznámení o uložené bombě v budově Vrchního soudu se v Olomouci opět nepříjemně zkomplikoval běžný chod věcí. Kolem deváté hodiny ráno přijala policie anonymní oznámení o údajném uložení bomby na dvou poštách v Olomouci – v ulicích Jeremenkova a Ladova.

Okolí obou budov musela policie uzavřít a zahájit prohlídky obou poštovních úřadů. Proběhly také evakuace osob z obou budov, kdy se jednalo celkem o zhruba 100 osob. Na místo byli přivoláni také policejní psovodi se speciálně vycvičenými psy na vyhledávání nástražných výbušných systémů. Kolem jedenácté hodiny dopoledne bylo opatření na Jeremenkově ulici ukončeno, neboť provedenou prohlídkou nebyl žádný nástražný výbušný systém nalezen. Opatření v případě druhé z pošt pokračovalo dál. "Před malou chvílí bylo ukončeno opatření i na ulici Ladova, neboť provedenou prohlídkou nebyl žádný nástražný výbušný systém nalezen," uvedla v poledne mluvčí Policie ČR Irena Urbánková.

Policisté na případu pracují a po anonymním oznamovateli pátrají. Pachateli či pachatelům hrozí za trestný čin šíření poplašné zprávy až tři roky vězení. 

Ilustrační foto: Policie ČR

Autor: 
(red)