Sudy plné piva se kutálely po poli. Z druhého auta vyletěly skleněné tabule

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Středa, 6.3.2019

Dvě nehody, při kterých skončil náklad aut na vozovce nebo na poli, řešila v úterý 5. března policie. V jednom případě se na poli válely sudy plné piva, ve druhém případě na silnici vyletěly palety se skleněnými deskami.

Krátce před osmou hodinou ranní vyrazili policisté k dopravní nehodě osobního a nákladního auta na křižovatce silnic II/447 a II/446 mezi obcemi Žerotín a Strukov. Řidička Peugeotu 306 jela ve směru od Pňovic a na křižovatce se chtěla napojit na hlavní silnici vedoucí z Žerotína na Strukov. Žena pravděpodobně nedala přednost nákladnímu vozidlu Mercedes Benz, které jelo od obce Strukov k obci Žerotín. Auta se srazila, přičemž nákladní vozidlo vyjelo vpravo ze silnice a vysypal se mu náklad z nákladového prostoru. Dechová zkouška u obou řidičů vyloučila požití alkoholu. Řidič nákladního vozidla byl při nehodě zraněn. Celková škoda dopravní nehody se vyšplhala na 205 tisíc korun. Nehoda je nadále v šetření olomouckých dopravních policistů.

V pravé poledne řidič nákladní soupravy Mercedes Benz způsobil nehodu na silnici III/5709 ve směru od obce Topolany na obec Křelov. Řidič v pravotočivé zatáčce nepřizpůsobil rychlost povětrnostním podmínkám, zejména silnému nárazovému větru. Následně se z nákladního prostoru uvolnila paleta se skleněnými tabulemi, ta protrhla opláštění a spadla na vozovku. Při nehodě nebyl naštěstí nikdo zraněn. Řidič se podrobil orientační dechové zkoušce na alkohol, která byla negativní. Při nehodě vznikla škoda na vozidle 20 tisíc korun, na nákladu 20 tisíc korun a na komunikaci 1000 korun. Policisté nehodu vyřešili na místě a řidiči udělili pokutu 1000 korun.

Foto: Policie ČR

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)