Jak ochránit děti před internetovou kriminalitou? Policie radí ženám na mateřské

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Čtvrtek, 14.3.2019

Jaká vážná nebezpečí hrozí dětem na internetu a jak je před tím ochránit? Proč nedávat fotografie dětí na sociální sítě? Jak nenaletět internetovým podvodníkům? Ve středu dopoledne o tom hovořili policisté z oddělení tisku a prevence Krajského ředitelství policie s maminkami v Mateřském centru Čmelda ve Velkém Týnci. V rámci krajského projektu s názvem „Maminy na síti“ s nimi uspořádali besedu a následnou diskusi.

"Cílem projektu, který reaguje na stále rostoucí kriminalitu páchanou v prostředí internetu, je upozornit matky na mateřské nebo rodičovské dovolené na možná rizika na sociálních sítích, na nebezpečí nákupů z neověřených serverů či komunikace s neznámými lidmi po síti. Rovněž varuje před možným zneužitím zveřejněných osobních informací nebo fotografií nejen svých, ale i svých dětí na nejrůznějších virtuálních úložištích," uvedla mluvčí policie Lenka Vanková.

Policisté předali maminkám i cenné rady, jak se správně zachovat a co dělat v případě, že se stanou obětí nějakého podvodu nebo vydírání prostřednictvím sociální sítě. Každá ze zúčastněných žen obdržela navíc zápisník s praktickými radami týkajícími se diskutované problematiky společně s důležitými kontakty na instituce, na které se mohou obrátit v případě, že se budou potýkat s problémy v kyberprostoru. Zkrátka nepřišly ani děti, které zde byly společně se svými maminkami, tyto si odnesly dárečky v podobě drobných propagačních předmětů. 

 

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)