Motorkář nezvládl situaci na dálnici a havaroval. Neměl řidičák

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pátek, 22.3.2019

K havárii došlo ve čtvrtek večer po osmé hodině na dálnici poblíž obce Náklo. Na dálnice D35 ve směru na Olomouc havaroval motorkář.

Z prvotního šetření vyplývá, že 23letý řidič motocyklu Kawasaki Ninja, který jel v levém jízdním pruhu ve směru na Olomouc, měl z prozatím přesně nezjištěných příčin nejprve narazit do levé části před ním jedoucího vozu Opel Vivaro, které řídil 54letý řidič, a poté vrazil i do svodidel, lemujících levou stranu. Následně řidiči motorky spadl na silnici.

Při nehodě byl motorkář zraněn a z místa byl převezen do nemocnice. Řidič osobního auta neutrpěl žádné zranění. Alkohol byl u obou účastníků nehody vyloučen orientačními dechovými zkouškami. Při šetření policisté zjistili, že řidič motocyklu není držitelem řidičského oprávnění skupiny A, které by jej opravňovalo řídit výše uvedený motocykl. Celková hmotná škoda je v tuto chvíli odhadována na 190 tisíc korun. Přesné příčiny nehody, její okolnosti a souvislosti, stejně jako to, co nehodě předcházelo, jsou v šetření.

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)