Při srážce s vlakem zemřeli dva lidé. Policie vyšetřuje okolnosti nehody

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Neděle, 24.3.2019

K tragické události došlo v sobotu 23. března krátce před polednem na železniční trati mezi Nezamyslicemi a Olomoucí. Nedaleko obce Pivín srazil zhruba v 11:45 vlak dva lidi, kteří byli na místě mrtví.

U tragické nehody zasahovala zdravotnická záchranka, hasiči i policie. "U velmi smutné události poblíž Pivína Prostějovsku aktuálně zasahují všechny složky integrovaného záchranného systému. Z řad hasičů stanice Prostějov, drážní z Přerova a místní SDH. Na místě došlo k úmrtí dvou osob po střetu s vlakem. Provádíme nutná bezpečnostní opatření, zajištění a spolupracují s PČR," uvedl na twitteru mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. 

Vlaková doprava byla po dobu odklízení následků nehody přerušena a cestující jezdili náhradní autobusovou dopravou. 

Nehoda se stala v kolejišti v místech, kde by se veřejnost neměla vůbec vyskytovat. "Okolnosti události jsou předmětem dalšího šetření," dodala mluvčí Policie ČR Marie Šafářová.

Ilustrační foto: HZS Olomouckého kraje, ZZS Olomouckého kraje

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)