Žebráci se poprali před mořickým kostelem, starší mladšího ztloukl berlí

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 25.3.2019

Jeden na vozíku, druhý s berlemi, a přesto se poprali. Kdo? Dva žebráci před kostelem. 

Na oznámení o fyzickém konfliktu mezi dvěma muži, kteří žebrají před vchodem do chrámu svatého Mořice v ulici 8. května, vyjížděli v neděli po půl desáté ráno strážníci Městské policie Olomouc. "Hlídka na místě kontaktovala dva muže ve věku 38 a 72 let, přičemž mladší byl na invalidním vozíku a druhý o holích," uvedl Petr Čunderle, mluvčí městské policie. "Starší z dvojice měl během rozepře použít hole, aby napadl mladšího muže na vozíku a to dvěma údery do oblasti hlavy."

Celý incident byl pro podezření ze spáchání přestupku proti občanskému soužití oznámen správnímu orgánu k dalšímu řešení.

Podle informací městské policie se v Olomouci sice žebrající lidé dostávají občas do verbálních sporů, k fyzickému napadání ale obvykle nedochází. Nedělní případ je tedy spíše výjimečný.

Autor: 
(red)