Hořící chaty a les, spousta havárií, zranění řidiči. To byl zase víkend!

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 1.4.2019

Spoustu práce přinesl uplynulý jarní víkend hasičům, lékařům i policii. Hasiči vyráželi k dopravním nehodám, přičemž se na nich podepsal i vyšší podíl motocyklistů v provozu, a čekaly je i požáry.

Bohatá na kritické události byla neděle. Už brzy ráno, krátce po 7 ranní, zasahovaly jednotky IZS u nehody v Pavlovicích u Přerova. Zde byl zraněný řidič osobního auta. Zhruba o půl páté u Rakova na Přerovsku havaroval motocyklista. Po nárazu do stromu byl motorkář zraněný, hasiči jej předali do péče lékařů zdravotnické záchranky. Jiný motorkář, který ale dopadl lépe, havaroval už v sobotu u Hranic. V neděli v 16:20 zasahovali hasiči v obci Krasice-Chutěbory, kde se zranil při dopravní nehodě podnapilý muž.  

V sobotu shořel nejprve dřevěný přístřešek v chatové oblasti Bělkovice - Lašťany. Večer pak hořela zahradní chata v Hněvotíně u Olomouce. V obou případech z dřevěných obektů zůstaly jen hromady popele. V sobotu hasiči museli jet i do lesa, u Hraničných Petrovic hořelo na ploše zhruba dvou hektarů.

K sobotnímu požáru u Dolan se vyjádřila i policie. Prý jde zřejmě o žhářství! "Z dosavadního šetření vyplývá, že požár byl s největší pravděpodobností založen úmyslně. Majitel měl v dřevěné budově včelařské vybavení, konkrétně dvanáct úlů se včelstvy, osmadvacet úlů pro chov včelích matek a další věci. Způsobenou škodu předběžně vyčíslil na bezmála 180 tisíc korun," uvedla policejní mluvčí Marie Šafářová. Dodala, že policie už zahájila trestní řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci, za která lze dle trestního zákoníku uložit mimo jiné trest odnětí svobody až na jeden rok.

Video z požáru chatky zde https://twitter.com/i/status/1112227240425738240

 

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)