Víkend: ošklivá bouračka na nebezpečné křižovatce a silně opilí cyklisté i řidiči

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 8.4.2019

Víkendové shrnutí událostí ze strany policie přináší opět nelichotivou vizitku o zdejších řidičích. Kromě vážné bouračky v Okružní ulici, při které se zranili oba řidiči, ale alkohol v krvi neměli, zaznamenala policie několik případů, kdy bylo alkoholu naopak víc než dost.

V sobotu 6. dubna kolem poledne se stala nehoda v prostoru křižovatky ulic Hněvotínská a Okružní. Jak z prvotního šetření policie vyplývá, k nehodě mělo dojít v okamžiku, kdy osobní vozidlo Škoda Superb, řízené 31letou řidičkou, mělo jet od ulice Hněvotínské ke křižovatce s ulicí Okružní, a chtělo pokračovat přímým směrem. Po ulici Okružní ve směru od třídy Míru k ulici Hraniční, jelo osobní vozidlo Škoda Felicia, řízené 46letým řidičem. Tato silnice je označena jako hlavní komunikace. Při nehodě došlo ke zranění jak řidičky vozidla Škoda Superb, tak i řidiče vozidla Škoda Felicia. Oba byli převezeni do nemocničního zařízení na vyšetření. Alkohol byl u jak u řidičky, tak i u řidiče, vyloučen orientačními dechovými zkouškami. Celková hmotná škoda je v tuto chvíli odhadována na 170 tisíc korun. Přesné příčiny nehody, její okolnosti a souvislosti, stejně jako to, co nehodě předcházelo, jsou v šetření.

Tak silně opilí cyklisté by neměli raději ani chodit

V sobotu 6. dubna kolem třinácté hodiny havaroval v ulici Sokolská v Olomouci 39letý cyklista. Jak z prvotního šetření vyplývá, cyklista, jedoucí směrem ke křižovatce s ulicí Zámečnická, měl narazit do levé části vozu Renault Megane, který stál zaparkovaný u pravého okraje vozovky. Následkem nárazu cyklista spadl a zranil se, sanitka jej převezla do nemocnice na vyšetření. Podle prvotních informací měl jet cyklista na kole bez cyklistické přilby. Přivolaní policisté mu naměřili mu 2,60‰ alkoholu v dechu, opakovanou dechovou zkouškou lehce přes 2,70‰ alkoholu v dechu. Nehoda je nadále v šetření.

V neděli 7. dubna krátce před devatenáctou hodinou dostala policie oznámení o další nehodě cyklisty, tentokrát v ulici kpt. Jaroše v Olomouci. Jak z prvotního šetření vyplývá, 31letý cyklista měl při najetí na chodník přes zvýšený obrubník upadnout z kola. Při pádu si způsobil zranění. Přivolaní policisté u něj provedli orientační dechovou zkoušku a naměřili mu přes 2,10 ‰ alkoholu v dechu, druhou dechovou zkouškou přes 2,20‰. Příčiny nehody jsou nadále v šetření.

Řidiči se alkoholu ani drogám taky nebránili

V sobotu 6. dubna kolem třetí hodiny v noci kontrolovali policisté pohotovostního a eskortního oddělení Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje v Olomouci řidiče Fordu Tranzit. U 41letého muže provedli orientační dechovou zkoušku a naměřili mu kolem 1,90‰ alkoholu v dechu, opakovanými dechovými zkouškami kolem 1,70 a 1,80‰ alkoholu v dechu. Zadrželi mu řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Nyní je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky

Téhož dne, tentokrát krátce po desáté dopoledne, kontrolovali policisté v Olomouci, části Hejčín, vůz Ford Galaxy. U 31letého řidiče provedli policisté jak orientační dechovou zkoušku, tak i orientační test na omamné a psychotropní látky. Orientační dechovou zkouškou mu naměřili 0,25‰ alkoholu v dechu, orientační test na omamné a psychotropní látky prokázal přítomnost amfetaminu a THC. Řidič se po poučení podrobil lékařskému vyšetření, spojenému s odběrem biologického materiálu za účelem zjištění přesné hodnoty koncentrační rozmezí omamných a psychotropních látek. Navíc policisté při kontrole zjistili, že vozidlu, které řidič řídil, skončila v první polovině února letošního roku platnost technické kontroly.

Poškozená vozidla

Z trestného činu poškození cizí věci je podezřelý zatím neznámý pachatel, který někdy v době ze 6. na 7. dubna, poškodil pět aut, která byla zaparkovaná na ulici Boženy Němcové v Olomouci, části Nová ulice. Jednalo se o vozy Opel Astra Caravan, Mazda, Ford Focus, Ford Mondeo a Audi A4 Avant. Na všech autech pachatel vytvořil rýhu na pravých předních a zadních dveřích a na třech z nich, stejným způsobem, poškodil i pravý přední blatník. Celková škoda je v tuto chvíli odhadována na 40 tsíc korun. Pachateli, v případě jeho zjištění, hrozí za uvedený trestný čin až jeden rok za mřížemi.

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)