Víkendové nehody: dvě zraněné řidičky, jeden zaklíněný a vážně zraněný muž

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 15.4.2019

Dvě vážné dopravní nehody se staly v pátek a v neděli na Olomoucku. V obou případech byli zranění řidiči a silně poškozená auta. 

V pátek 12. dubna krátce po třinácté hodin došlo k havárii na komunikaci mezi obcemi Krčmaň a Olomouc. Z prvotního šetření vyplývá, že vůz Mercedes-Benz, řízený 69letou řidičkou ve směru od Krčmaně, měl z prozatím nezjištěných příčin přejet do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím Citroënem Berlingo, který řídila 40letá řidička. Při nehodě byly zraněny obě řidičky. Zraněné ženy musely být převezeny do nemocnice na vyšetření. Alkohol byl u obou vyloučen orientačními dechovými zkouškami. Celková škoda je odhadována na předběžně 200 tisíc korun. "Přesné příčiny nehody, její okolnosti a souvislosti, stejně jako to, co nehodě předcházelo, jsou v šetření," uvedla tisková mluvčí policie Irena Urbánková.

V neděli krátce po deváté dopoledne se stala nehoda na silnici II/446 u Štěpánova. Podle informací policie 61letý řidič vozu Kia Sportage, který jel ve směru od Pňovic na Chomoutov, měl při průjezdu levotočivou zatáčkou z prozatím přesně nezjištěných příčin vyjet vlevo, mimo komunikaci a havarovat do pole. Po vyjetí do pole se auto přetočilo přes střechu. Řidič zůstal ve vozidle zaklíněn. Při nehodě utrpěl zranění, se kterým byl letecky transportován do nemocničního zařízení. Vzhledem k jeho zranění nebylo možné provést orientační dechovou zkoušku, policie nařídila kontrolní odběr krve. Hmotná škoda je odhadována na předběžně 50 tisíc korun. Příčinu dopravní nehody a okolnosti zatím policie šetří. 

Foto: Policie ČR  

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)