Řidič vyskočil z auta a utíkal přes ploty a zahrady. Policisté ho i tak chytili

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Úterý, 23.4.2019

Nečekaně dramatickou dohru měla obyčejná policejní silniční kontrola v pátek 19. dubna. Kolem půl dvanácté chtěli policisté oddělení silničního dohledu standardním způsobem za použití zvukového a světelného výstražného zařízení, zastavit a zkontrolovat vůz Seat Alhambra. Řidič sice uposlechl a s vozidlem zastavil, jenže poté z něj vyběhl a začal utíkat přes oplocené zahrady přilehlých domů. Na výzvy policistů nereagoval. Policejní hlídkou byl dostižen, za použití donucovacích prostředků zadržen a převezen na policejní služebnu.

Ukázalo se, že jde o 32letého muže z Olomoucka, který má správním orgánem uložen platný zákaz řízení všech motorových vozidel, a to až do září 2019. Navíc řídil vozidlo, které mělo propadlou technickou prohlídku, její platnost vypršela už v srpnu 2018. Na základě zjištěných skutečností mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu předního rozhodnutí a vykázání, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dva roky. Neuposlechnutí výzvy úřední osoby a řízení vozidla s propadlou technickou kontrolou jsou řešeny jako přestupková jednání.

Ilustrační foto: Policie ČR

Autor: 
(red)