Náklaďák prorazil zábradlí, přejel tramvajovou trať a pokácel i stromy

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Čtvrtek, 25.4.2019

Pořádnou dávku nepozornosti předvedl řidič nákladního auta, který dnes o půl osmé ráno zaměstnal policii, profesionální hasiče a později i odtahovou službu. Jeho náklaďák totiž na frekventované Brněnské ulici prorazil zábradlí, které od silnice odděluje tramvajovou trať a následně přes protisměr sjel až dolů z valu, na němž je silnice.   

„Dnes kolem půl osmé jsme přijali oznámení o dopravní nehodě nákladního vozidla v Olomouci v ulici Brněnská. Nákladní vozidlo jelo po ulici Brněnská ve směru na Prostějov. Řidič se plně nevěnoval řízení, vyjel s vozidlem vlevo, přejel přes tramvajový pás, vjel do protisměru a následně sjel z valu dolů. Vozidlo havarovalo do stromů na valu ulice Heyrovského,“ popsal celou nehodu mluvčí Policie ČR Libor Hejtman. Přes všechny dramatické okolnosti nehoda dopadla relativně dobře, obešla se bez zranění. Řidiči měl přitom opravdu štěstí, protože se mohl střetnout jak s tramvají, tak s protijedoucími auty. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, řidič vozidla nebyl pod vlivem alkoholu.

Při nehodě vznikla celková škoda 100 tisíc korun. Profesionální hasiči na místě zajistili uniklé pohonné hmoty, odstranili vyvrácené stromy a zkontrolovali kolejiště.

„Policisté vyřešili dopravní nehodu s řidičem příkazem na místě,“ dodal Libor Hejtman.

 

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)