Cesta do Šumperka byla zablokovaná. Na Bludovském kopci se stala vážná nehoda

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 29.4.2019

Pokud jste se v neděli zhruba mezi pátou a sedmou hodinou večer nemohli dostat hlavní cestou do Šumperka přes Bludovský kopec, zde je vysvětlení. Dopravní nehoda dvou osobních vozidel zastavila v neděli 28. dubna 2019 po páté hodině odpoledne na více než hodinu provoz na silnici I/11, v úseku přes Bludovský kopec.

Podle sdělení policie se havárie stala tak, že řidička Škody Fabie na vrcholu kopce vyjížděla z účelové komunikace, vedoucí od Bludovečku, a nedala přednost v jízdě řidiči Škody Octavie, který jel ve směru ze Šumperka na Bludov. Následně došlo ke střetu vozidel a zranění jejích osádek. Tři zraněné lidi z místa nehody přepravila Zdravotnická záchranná služba k ošetření do nemocnice.

Oba řidiči se podrobili orientační dechové zkoušce, která vyloučila, že by řídili pod vlivem alkoholu. Škoda na vozidlech byla předběžně odhadnuta na 125 tisíc korun.

"Veškeré příčiny, okolnosti a souvislosti, za kterých k této dopravní nehodě došlo, jsou předmětem dalšího šetření," uvedla Jiřina Vybíhalová, mluvčí Policie ČR. 

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)