Policie po týdnu vypátrala poštovního lupiče. Na poště loupil kvůli finanční tísni

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pátek, 10.5.2019

Policie dopadla lupiče, který na konci dubna vyloupil poštu v Olomouci ve Foerstrově ulici. Muž v úterý 30. dubna krátce před polednem vstoupil do pobočky České pošty, kde pod pohrůžkou požadoval po úřednici na přepážce vydání peněz. Žena z obavy o život a zdraví vydala lupiči několik tisíc korun a ten s nimi poté uprchl. Při loupežném přepadení nebyl nikdo zraněn. Policisté po muži začali okamžitě pátrat.

Kriminalisté 1. května 2019 zveřejnili kamerové záznamy z loupeže a požádali veřejnost o pomoc za účelem zjištění totožnosti neznámého pachatele. Na základě poznatků od občanů a operativní činností kriminalistů byl pachatel ztotožněn a 7. května vypátrán v okrajové části Olomouce. Kriminalisté společně s policisty pohotovostního a eskortního oddělení Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje muže v odpoledních hodinách zadrželi. "Zadržený muž se k uvedenému protiprávnímu jednání doznal. Jedná se o osobu, která byla v minulosti trestána převážně pro majetkovou trestnou činnost. Nejpravděpodobnějším důvodem jeho jednání se jeví finanční tíseň," uvedl mluvčí policie Libor Hejtman. 

Kriminalisté dali podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který byl dnes soudem akceptován. Trestní stíhání obviněného probíhá vazebně. 

V případě prokázání viny a odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let. 

Foto: Policie ČR

 

Autor: 
(red)