Sprejer poničil několik zaparkovaných aut, majitelé museli být ráno v šoku

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Středa, 15.5.2019

Zaparkujete auto na regulérním parkovišti a v klidu odejdete domů. Když se však k vozu ráno vrátíte, je nesmyslně poničený. Ne tak, že by jej omylem někdo třeba odřel; je úmyslně počmáraný barvou ve spreji. Takový zážitek mají majitelé tří aut, kteří parkovali na sídlišti v ulici Za Vodojemem.

V noci na úterý 14. května jim jejich vozy neznámý pachatel posprejoval stříbrnou barvou. Pro své těžko pochopitelné řádění si sprejer vybral vozidla Volvo S40 černé barvy, Ford Transit červené barvy a Peugeot 2017 šedé barvy. Majitelé poškozených vozidel předběžně vyčíslili škodu na 63 tisíc korun.

"Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci, za které pachateli hrozí až jeden rok za mřížemi," uvedl mluvčí Policie ČR Libor Hejtman. Otázkou je, jak případně sprejera usvědčit. Pomohlo by, kdyby se policii ozval nějaký svědek, policie samozřejmě vyhodnotí i případné záznamy. 

Ilustrační foto: Google Streetview

Autor: 
(red)