Zloději berou vše. Z aut lze ukrást kabelky, vysílačky, nářadí, dveře i naftu za tisíce

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Neděle, 19.5.2019

Ze zaparkovaných aut, osobních či nákladních, se dá ukrást opravdu všechno možné. Poslední policejní zprávy ukazují velikou šíři lupu, který získali zloději během jednoho dne či noci. Všichni pachatelé jsou neznámí, nikdo nebyl dopaden. 

Přes noc na pátek 17. května odčerpal neznámý pachatel z palivových nádrží dvou nákladních vozidel a jednoho pracovního stroje celkem 120 litrů motorové nafty. Obě vozidla i pracovní stroj byly odstavené v rekonstruovaném úseku dálnice D 35 poblíž obce Mladeč. Poškozené společnosti celkovou škodu předběžně odhadly na více jak 8 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádež, za který lze dle trestního zákoníku uložit mimo jiné trest odnětí svobody až na dvě léta.

V pátek 17. května dopoledne se vloupal zloděj do dvou osobních vozidel odstavených na parkovišti u hřbitova ve Šternberku. V obou vozech byly odložené kabelky, které opět neznámý pachatel odcizil. S kabelkami přišli poškození o peněženky, mobilní telefony, osobní doklady a jiné osobní věci. Celková škoda přesáhla 40 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádež, trestného činu poškození cizí věci a trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za které by pachatele, pokud by byl dopaden a usvědčen, potrestat odnětím svobody až na dvě léta.

Traktor přišel dokonce i o dveře!

Zřejmě přes noc na pátek 17. května vnikl neznámý pachatel do areálu zemědělského družstva ve Vrchoslavicích. Zde pak z odstaveného traktoru odmontoval a odcizil levé i pravé dveře a dvě závaží zadních kol. Z palivové nádrže traktoru také odčerpal asi 50 litrů motorové nafty. Poškozená společnost škodu předběžně odhadla na více jak 40 tisíc korun. 

V areálu zemědělského družstva v Olšanech u Prostějova se vloupal zatím neznámý pachatel do servisního vozu. Uvnitř dodávky odcizil různé dílenské nářadí, autorádio a vysílačku. Ke krádeži došlo někdy v době od 16. do 17. května. Poškozená společnost škodu odhadla na asi 70 tisíc korun. Také v této věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádež, za který lze dle trestního zákoníku uložit mimo jiné trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.

Ilustrační foto: Policie ČR

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)