Hnojivo, nemoc nebo řepka? Otrávenou srnku musel veterinář utratit

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pátek, 24.5.2019

Smutný případ museli řešit ve čtvrtek strážníci Městské policie Olomouc. Na felefonické oznámení vyrazili do Černovíra. Oznamovatel sdělil službě na operačním středisku, že se u panelové cesty na ulici U Háje nachází zřejmě přiotrávená srnka, která zde celý den polehává a je malátná. Vyslaná hlídka v uvedené lokalitě zvíře opravdu nalezla, a jeho příznaky odpovídaly popisu v telefonickém oznámení. Strážníci následně museli přivolat veterinárního technika, který bohužel konstatoval, že zvíře je neschopno dalšího života. "Srnka proto musela být na místě uspána a o její odklizení se následně postaral veterinární technik," uvedl mluvčí strážníků Petr Čunderle.

Srny i další zvířata v posledních letech často hynou na otravu vinou některých používaných zemědělských hnojiv, případně je může zabít i spasená řepka, která poškozuje jejich zažívací orgány. Srnka v Černovíře mohla být také nemocná. 

Ilustrační foto, zdroj: Vetkralupy.cz

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)