Hazardér se řítil olomouckými ulicemi s vrakem auta, policie ho dostihla!

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Čtvrtek, 30.5.2019

Toho si nešlo nevšimnout! Když ve středu 29. května krátce po patnácté hodině projelo kolem policejní hlídky v  Sokolské ulici tohle auto, policisté museli hned zareagovat. Vůz Peugeot s tříčlennou osádkou totiž sice měl dvě registrační značky, ale každou jinou, a navíc zcela zjevně nesplňoval technické podmínky pro provoz vozidel. Jenže řidič na výzvu k zastavení nereagoval!

Policisté za ním jeli a snažili se ho zastavit za  použití světelného a zvukového výstražného zařízení. Řidič začal s vozidlem ujíždět, v ulici Legionářské nerespektoval dopravní značení a měl projet přes křižovatku třídy Svobody a ulice Legionářské v době, kdy na semaforu svítila červená. Stejným způsobem měl projet i přes další semafor u přechodu pro chodce. U dalšího ze světelných signalizačních zařízení v křižovatce ulic třída Svobody a Havlíčkova, kde na tříbarevné soustavě svítilo také červené světlo „stůj“, pak měl rouzklepaný Peugeot vjet mezi vozidla, která v obou jízdních pruzích stála na křižovatce z důvodu červeného signálu na světelném signalizačním zařízení. Vzhledem k tomu, že se i přes výzvy policistů zdráhal opustit vozidlo, a prý se snažil přesunout na zadní místo spolujezdce, byl za použití donucovacích prostředků zadržen a umístěn do policejní cely.

Řidič během jízdy nerespektoval dopravní značení, vjížděl do protisměrné části vozovky a přes tramvajové koleje. Jak policisté zjistili, jednalo se o 29letého muže z Olomoucka. Provedli u něj jak orientační dechovou zkoušku, tak i test na omamné a psychotropní látky. Obojí bylo negativní. Při dalším šetření zjistili, že mladý muž má uloženy celkem čtyři platné zákazy řízení, a to až do února 2021, a že pozbyl řidičské oprávnění z důvodu bodového hodnocení. V případě užití dvou rozdílných registračních značek na vozidle bylo zjištěno, že každá z těchto značek je přidělena zcela jinému osobnímu vozidlu. Kde tyto značky řidič získal, je předmětem dalšího šetření. Při dopravní nehodě nebyl nikdo zraněn, došlo pouze k úniku provozních kapalin a ke hmotné škodě na několika autech. Výše škody je předmětem dalšího šetření. Nyní probíhají další úkony trestního řízení.

Mladý muž je nyní podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dva roky, a přestupků na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu (jízda na červenou, užití jiných registračních značek na vozidle, nevyhovující technický stav vozidla).

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)