Střet motorka versus srna: vážné ztráty na obou stranách

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 3.6.2019

Když srna vběhne pod kola auta, bývá to malér. Když se ale střetne s motocyklem, může to být ještě mnohem horší. Stalo se to v neděli 2. června kolem půl dvanácté na silnici I/46,v katastru obce Moravský Beroun. Jak z policejního šetření vyplývá, osádce motocyklu Yamaha, tzedy 47letému řidiči a jeho 40leté spolujezdkyni, kteří jeli ve směru od Ondrášova směrem na Horní Loděnici, vběhla v pravotočivé zatáčce ve směru zprava (z pohledu řidiče) do jízdní dráhy srna.

Vzhledem k tomu, že srna vběhla na silnici bezprostředně před průjezdem motocyklem, nešlo už zabránit střetu, po kterém motorka vyjela vlevo mimo komunikaci do nezpevněné plochy, načež řidič havaroval. Při nehodě byli zranění oba členové osádky, kteří byli transportování do nemocnice. Zranění ženy bylo vážnější, musela proto být do nemocnice transportována vrtulníkem záchranné služby. Srna zaplatila střet životem. 

Alkohol u řidiče byl vyloučen orientační dechovou zkouškou. Hmotná škoda je v tuto chvíli odhadována na 115 tisíc korun. 

Foto: Policie ČR

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)