Školku, základní školu i tramvajovou dopravu ochromil anonymní útočník

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 3.6.2019

Není to poprvé, a dokud nebude pachatel dopaden a řádně potrestán, asi ani naposledy. Anonymní oznámení o bombě. Dnes ráno neznámý pachatel poslal e-mail městské policii, a v něm upozornil, že v Základní škole Komenium umístil bombu, která dnes odpoledne exploduje.

Městská policie okamžitě informovala i Policii ČR. Policisté ihned přijali potřebná opatření. V průběhu dopoledne proběhla evakuace dětí a zaměstnanců školy. Bylo evakuováno celkem 303 dětí mateřské základní a mateřské školy a 23 zaměstnanců. Na místo byl přivolán policejní psovod se speciálně vycvičeným psem na vyhledávání nástražně výbušných systémů, který provedl prohlídku budovy. Do opatření tak byli nasazeni policisté pořádkové policie, policejní psovod se speciálně vycvičeným psem na vyhledávání nástražně výbušných systémů, policisté dopravního inspektorátu a také strážníci Městské policie Olomouc. V průběhu prohlídky budovy byla doprava v místě zastavena, a to jak pro městskou hromadnou dopravu, osobní vozidla, tak i pro pěší. Provedenou prohlídkou nebyl žádný nástražně výbušný systém nalezen. Zhruba ve 13:45 bylo opatření ukončeno a provoz byl zcela obnoven. 

Na hledání se podílel i speciálně vycvičený policejní pes Aldo, který se účastnil nejen dnešního opatření, ale i nedávného opatření v souvislosti s anonymním oznámením o uložení bomby v budově Vrchního soudu v Olomouci. Mimochodem, Základní školu Komenium prohledávali pyrotechnici už před rokem a půl na podzim 2017. Ani tehdy bombu nenašli. 

Policisté na případu pracují a po neznámém pisateli pátrají. V dané věci budou zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu šíření poplašné zprávy. Podle informací policejních statistik se podaří kolem tři čtvrtin anonymních výhrůžek odhalit a jejich autory potrestat. 

Foto: Policie ČR a REJ.cz

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)