Zbláznil se nebo je horolezec? Hasiči sundávali cizince z Nejsvětější Trojice!

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pátek, 14.6.2019

Kuriózní delikt řešila v noci na pátek policie v centru Olomouce. Na Čestný sloup Nejsvětější Trojice, tedy památku zapsanou na seznamu UNESCO, vyšplhal mladý muž. Podle dostupných informací to byl cizinec a nebyl ani opilý, ani pod vlivem drog. Proč tam tedy lezl??? 

"V pátek 14. června kolem půl třetí v noci jsme přijali oznámení od všímavého svědka, že na sloup Nejsvětější Trojice na Horním náměstí v Olomouci vyšplhala neznámá osoba. Na místo byly ihned vyslány všechny dostupné policejní hlídky, včetně policistů pohotovostního a eskortního oddělení Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje," popisuje mluvčí policie Irena Urbánková. "Policisté na místě zjistili, že se na sloupu Nejsvětější Trojice, v místě římsy, nachází muž. Ten však s hlídkou nekomunikoval a nehybně ležel na sloupu." Protože mladík neko,munikoval a sám nechtěl či nemohl slézt, vyžádali si policisté součinnost s hasičským záchranným sborem, protože jen profesionální hasiči mohli bezpečně sundat muže ze sloupu.

Poté, co jej sundali, policisté si ho převzali k dalšímu opatření. Zjistili, že se jedná o 26letého cizince. Muže zajistili a převezli na policejní služebnu k dalším úkonům. Provedli u něj jak orientační dechovou zkoušku, tak i orientační test na omamné a psychotropní látky. Obojí bylo negativní. "Důvod, proč na sloup vylezl, policisté zjišťují," dodala Irena Urbánková.

Z dosavadního šetření nebylo zjištěno, že by došlo k poškození této kulturní památky. Případ policie prověřuje pro podezření ze spáchání přestupku proti občanskému soužití.

 

Autor: 
(red)