Dealerka měla u sebe konopí, pervitin a šedesát tisíc korun

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Úterý, 18.6.2019

V průběhu uplynulého týdne zasahovala protidrogová jednotka policie na Olomoucku u dalšího případu.   

Samotná realizace proběhla v úterý 11. června, ve spolupráci s policisty pohotovostního a eskortního oddělení Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje. Policisté zadrželi 28letou ženu z Olomoucka. Ještě téhož dne provedli kriminalisté také domovní prohlídku v jejím bytě a také prohlídku jiných prostor a vozidla, v němž se pohybovala. Při nich zajistili kriminalisté stopy, úzce související s nelegální distribucí drogy, mimo jiné i tzv. dealeráky, krystalickou látku metamfetamin, tzv. pervitin, sušenou rostlinnou hmotu a téměř 60 tisíc korun v hotovosti. Zajištěné věci byly zaslány na odborné pracoviště k provedení expertiz. V následujících dnech bylo zahájeno trestní stíhání ženy, jakožto obviněné ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Za ten jí, v případě prokázání viny a odsouzení, hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

Jak kriminalisté zjistili, 28letá obviněná si měla nejméně od poloviny roku 2018 dosud nezjištěným způsobem opatřovat psychotropní látku metamfetamin, tzv. pervitin a tuto následně distribuovat na různých místech, zejména na Šternbersku a Uničovsku, několika dalším odběratelům. I ona sama je uživatelkou drogy. V minulosti již byla za obdobnou trestnou činnost soudem odsouzena a potrestána. Kriminalisté dali podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněné do vazby, který byl soudem akceptován. Trestní stíhání tak probíhá vazebně. 

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)